LIGHT elementen

LIGHT elementen

TreNoMat LIGHT elementen: podiumelementen met insteekpoten, vervaardigd uit hoogwaardige, lichte aluminium sponningprofielen, waarmee stabiele klemverbindingen tot stand gebracht kunnen worden met andere podiumsystemen en professionele theatertechniek.

LIGHT elementen beschikken over speciale insteekhoekstukken met snelle klemvergrendeling, waarin binnen een handomdraai zonder gereedschap de insteekpoten in vergrendeld kunnen worden.

Van alle podiumsystemen met insteekpoten is deze manier van fixeren van de insteekpoten absoluut de snelste, echter kunnen hier slechts twee typen insteekpoten worden toegepast, namelijk vierkante poten uit aluminiumprofiel 40 x 40 mm of ronde poten met een diameter van 48 mm, beiden eventueel uitvoerbaar als telescooppoot. (maximale podiumhoogte: 1,00 meter)

Het element is standaard afgewerkt met een dekplaat bestaande uit 22 mm dik meubelplaat.

Door de snelheid waarmee de poten bevestigd kunnen worden en door de rondom aanwezige sponning voor koppeling naar andere systemen of materialen is dit type element zeer populair in de theatertechniek en bij verhuurders van podia.

Met het grote scala aan uitbreidingsmogelijkheden, speciale paselementen en accessoires kunt u snel en flexibel beschikken over een professioneel podium op maat.

De insteekpoten worden in de speciale insteekhoekstukken geplaatst en door de snelle klemvergrendeling middels een speciale handgreep gefixeerd aan het frame, waarna het element kan worden omgedraaid en worden bijgeplaatst bij het podium.

De elementen kunnen onderling aan elkaar worden verbonden door middel van speciale klemverbindingen in de sponning van het randprofiel en aan andere fabrikaten die eveneens zijn uitgevoerd met een dergelijke sponning, welke in de theatertechniek veelvuldig toegepast wordt.

Specificaties

 • Draagvermogen: 750 kg/m2
 • Gewicht: 29,00 kg
 • Afmeting: 2,00 x 1,00 m
 • Podiumhoogte: 1,00 m
 • Dekplaat: Meubelplaat 22 mm
 • Dekplaat opties: Weerbestendige zeefdruk- of lichtgewichtplaat, Tapijt, Parket, Laminaat, Acrylglas, Linoleum, Overig
 • Accessoires: Trapopgang, Leuningen, Transportwagen, Klemverbindingen, Stofferingen
 • Profiel-/Stapelhoogte: 8,00 cm
 • Hoogte verstelbaarheid:

  Vierkante insteekpoten 40 x 40 mm 
  Ronde insteekpoten Ø 48 mm 
  alles in diverse hoogtematen verkrijgbaar

Certificaten / normen

TÜV/GS, DIN 4112, 1055, 15920