Schaarbeenelement 1000

Schaarbeenelement 1000

TreNoMat 1000 schaarbeenelementen: een in hoogte verstelbaar podiumelement met inklapbare Y-techniek schaarbenen, opgebouwd uit hoogwaardige aluminium sponningprofielen waarmee stabiele klemverbindingen tot stand gebracht kunnen worden met andere podium-systemen en professionele theatertechniek en waarin leuningen en blinderingen bevestigd kunnen worden. TreNoMat 1000 elementen staan op 4 lichtmetalen schaarbenen waarbij per been een speciale lastenverdeler is aangebracht (Y-vorm). Dit element kan in iedere instelbare hoogte schuin worden opgesteld (schuinte max. 10%) wat ideaal is bij hellende ondergronden.


Standaard in 5 hoogten verstelbaar door middel van een speciaal gepatenteerd systeem (Bowdenkabels), waarbij de hoogte ingesteld kan worden zonder dat het element omgedraaid hoeft te worden. De elementen zijn uitgerust met een valbeveiligingssysteem wat ervoor zorgt dat wanneer het element door beschadiging van de verstelinrichting door zijn afstelling zakt, het vervolgens automatisch in de daarop volgende instelhoogte vergrendeld wordt.


Standaard uitgevoerd met een 22 mm dik meubelplaat als dekplaat, welke geheel verzonken in het aluminium randprofiel is aangebracht en daardoor optimaal beschermd wordt tegen mogelijke beschadigingen.


Dit type element leent zich in het bijzonder voor opstelling op schuine ondergronden of ondergronden met geringe niveauverschillen, zonder dat er gewisseld hoeft te worden van potensets en zonder dat er ingewikkelde werkzaamheden met betrekking tot het afstellen uitgevoerd hoeven te worden.


De TreNoMat 1000 elementen kunnen eenvoudig op de juiste hoogte worden afgesteld door middel van speciale gepatenteerde Bowdenkabels zonder dat het element omgekeerd hoeft te worden. Na het plaatsen van het element kan deze middels een speciale klembevestiging in de sponning van het randprofiel gefixeerd worden aan de andere elementen.

Specificaties

 • Draagvermogen: 750 kg/m2
 • Gewicht: 56,0 kg
 • Afmeting: 2,00 x 1,00 m
 • Podiumhoogte: 1,00 m
 • Dekplaat: Meubelplaat 22 mm
 • Dekplaat opties: Weerbestendige zeefdruk- of lichtgewichtplaat, Tapijt, Parket, Laminaat, Acrylglas, Linoleum, Overig
 • Accessoires: Trapopgang, Leuningen, Transportwagen, Klemverbindingen, Stofferingen
 • Profiel-/Stapelhoogte: 8,50 cm 20,00 cm
 • Hoogte verstelbaarheid:

  0,10 / 0,40 / 0,60 / 0,80 / 1,00 m (d.m.v. Bowdenkabels)

Certificaten / normen

TÜV/GS, DIN 4112, 1055, 15920