Paneelwanden

Paneelwand De Graaf en van Stijn

In sommige gevallen zijn andere oplossingen om een ruimte op te delen meer passend dan toepassing van een neerlaatbare wand.

In die gevallen kunnen we ook horizontaal schuivende paneelwanden leveren, welke op maat gemaakt en in vele uitvoeringen en toepassingen verkrijgbaar zijn.

Onze isolerende paneelwanden zijn vervaardigd uit een aluminium frame en voorzien van spaanplaatpanelen, afgewerkt met een toplaag naar keuze. In de wand worden hoogwaardige isolatiematerialen verwerkt zodat oplopende isolatiewaarden tot 57 dB gehaald kunnen worden.

Installatie en techniek

De panelen zijn aan de bovenzijde voorzien van soepel lopende, speciaal gelagerde geleidewielen waarmee de panelen in een aluminium rail verplaatst kunnen worden. De rail kan geheel worden weggewerkt in de omliggende bouwkundige draagconstructie en boven de rail kan indien gewenst een extra geluidswerende voorziening worden meegenomen. De panelen kunnen na het plaatsen op de juiste positie door een speciaal uitdraaimechanisme in twee richtingen worden gefixeerd in de dagopening, zodat een ondergeleiding in de vloer niet nodig is.

Het parkeren van de panelen na het openen van de wand kan zowel in de dagopening, middels een 1-punts ophanging, als op een andere nader te bepalen positie in de ruimte door gebruikmaking van een 2-puntsophanging.

Opties en uitbreidingen

De standaard panelenwanden zijn uit te breiden met eventueel glaselementen, enkele of zelf dubbele loopdeuren of een semi-automatische bediening

Hiernaast zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, zoals een overschilderbare toplaag, afwerking met melamine, HPL, Vinyl of wellicht zelfs met een fotoprint. Ook afwerking met een geluidsabsorberende afwerklaag behoort tot de mogelijkheden.

Naast de bovengenoemde panelenwanden zijn er op aanvraag ook meer eenvoudige schuif- en vouwwanden leverbaar.