Techniek

Werkingsprincipe

motor scheidingswandTreNoMat wanden bestaan uit twee tegenover elkaar geplaatste kunstlederen wandvlakken, elk opgebouwd uit horizontale, aan elkaar gestikte kunstlederbanen.
Deze wandvlakken zijn aan elkaar gekoppeld door middel van speciale verbindingen aan de binnenzijde van de wand. Door toepassing van een op maat gemaakt, elektrisch aangedreven opwikkelmechaniek bovenin het systeem is de wand verticaal optrekbaar.

Door het bedienen van het opwikkelmechaniek wordt een doorgaande hijsinrichting in werking gesteld, welke bij het naar boven lopen de verbindingen tussen de wandvlakken oppakt en vervolgens de wandvlakken opvouwt tot een strak wandpakket.

Voor het bedienen van de wand wordt gebruik gemaakt van een sleutelschakelaar met bijbehorende sleutel. Op de afdekplaat van deze schakelaar staan alle gebruikersvoorschriften duidelijk afgedrukt zodat iedereen op eenvoudige wijze de wand kan bedienen.

Afhankelijk van de situatie kan de wand, indien gewenst, geheel worden geïntegreerd in een koof- of plafondconstructie zodat de wand nauwelijks opvalt wanneer deze niet in gebruik is.

Extra mogelijkheden

Voorbeeld tribunewandDe meeste TreNoMat wanden hebben een rechthoekige vorm. Door de gevels waarop de wand aansluit vlak en loodrecht af te werken door een bouwkundige geleidestrook of de gevels te voorzien van speciale bouwkundige nissen, kunt u het afsluitend oppervlak van de wand optimaliseren en het 'lekken' van geluid zoveel mogelijk beperken. 

Het komt echter ook regelmatig voor dat de af te sluiten opening een afwijkende vorm heeft. Denk aan aangrenzende vaste toeschouwerstribunes in sporthallen of aangrenzende bordessen of doorloop- en doorrij-openingen in een industriële toepassing.

Ook aan de bovenzijde van de wand ontstaan bij het ontbreken van een bouwkundig plafond vaak afwijkende overblijvende openingen waar een oplossing voor bedacht moet worden met betrekking tot afdichting. In veel gevallen kunnen TreNoMat wanden dan worden uitgevoerd met een speciale bovenafdichting waardoor er toch een luchtdichte aansluiting met de onderkant van de dakconstructie gemaakt kan worden. Bovenafdichtingen zijn al gemaakt in ronde, schuine of driehoekige vormen.

Het is zelfs mogelijk de gehele wand schuin optrekbaar te maken, zodat de wand in opgetrokken toestand bij benadering gelijk hangt aan de schuinte van de dakconstructie.

Al deze extra mogelijkheden zijn echter uitsluitend in goed overleg en dus op aanvraag uitvoerbaar. U kunt ons altijd vrijblijvend benaderen over de mogelijkheden.